Gezin

Enig kind: gelukkig of ongelukkig?

Enig kind: gelukkig of ongelukkig? Eén op de elf kinderen in Nederland is enig kind. Dat is twee keer zoveel als dertig jaar geleden. Toch zijn de vooroordelen rondom enig kinderen nog steeds hardnekkig. Ze zouden eenzaam, verwend en minder sociaal zijn. Maar klopt dat? En is het zielig als je kind opgroeit zonder broer of zus?

18 dingen die je over jezelf leert nadat je moeder bent geworden

18 dingen die je over jezelf leert nadat je moeder bent geworden Niemand heeft ooit gezegd dat het moederschap een eitje is. Maar omdat we zoveel de nadruk leggen op wat we onze kinderen leren, vergeten we vaak hoeveel we over onszelf leren. Voor elke mijlpaal, zoals de eerste lach, stapjes en woordjes, van je kind, ontdek je ook sterke punten en trekjes van jezelf waarvan je nog niet wist dat je ze had. Benieuwd naar wat die zijn? Hieronder staan 18 dingen die je over jezelf leert nadat je moeder bent geworden.

13 dingen die je echt niet meer tegen je kind moet zeggen

13 dingen die je echt niet meer tegen je kind moet zeggen In momenten van woede en frustratie hebben we de neiging om dingen tegen onze kinderen te zeggen zonder na te denken over de gevolgen. Er zijn opmerkingen waarom ze moeten lachen en anderen kunnen kinderen juist aan het huilen maken, zorgen voor een lage eigenwaarde en zelfs de relatie met een ouder verpesten. Hieronder staan dan ook dingen die je niet meer moet zeggen tegen je kind. Want ook al bedoel je het eigenlijk niet zo, jouw woorden kunnen veel pijn doen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »