Deze 10 dingen moet je niet op social media plaatsen

Deze 10 dingen moet je niet op social media plaatsen

Social media is hartstikke leuk, maar niet iedereen is even geïnteresseerd in jouw relatieperikelen of het leven van je peuter. De volgende dingen moet je dan ook niet op social media plaatsen.

Bron: www.vrouwblog.nl

Facebook, Twitter, Instagram en alle andere social media hebben het mogelijk gemaakt om je gedachten, foto’s en ideeën binnen enkele seconden te delen. Voordat je weer op de post knop klikt, doe jezelf een plezier en controleer de onderstaande lijst met 10 dingen die je niet op social media moet plaatsen. Want het kan je redden van het veroorzaken van pijnlijke of vervelende situaties.

 1. Roddelen of mensen aanvallen

  Afgeven op een moeder die in de weer is met haar telefoon in de speeltuin of opmerkingen als: “Ik irriteer me altijd zo aan mensen die te laat komen en je weet wel wie ik bedoel”, kun je beter achterwegen laten. Je weet niet wat er speelt en daarnaast zeggen dit soort opmerkingen ook meer over jou dan over de andere persoon. Het zendt de boodschap dat jij anderen niet respecteert.

 2. Talloze foto’s van je kind

  Ja, kinderen zijn ontzettend schattig en je van jou is het allerleukste. Opa’s, oma’s en in mindere mate ook je andere familieleden en vrienden vinden het leuk om zo nu en dan een foto van jouw oogappel te zien. Alleen het hoeven er echt geen 15 op een dag te zijn! Daarnaast moet je ook niet zomaar elk kiekje online zetten. Dit zijn in ieder geval 6 foto’s van je kinderen die je niet op internet moet plaatsen.

 3. Je werk en collega’s afkraken

  Social media is niet de plek om negatieve dingen te zeggen over je werk. Het is ook niet de plaats om te vertellen over de fouten die je collega’s maken of hoe onuitstaanbaar je baas is. Dit gedrag is niet alleen heel onprofessioneel het kan ook nog eens nare gevolgen hebben voor jouw baan.

 4. Dingen die beledigend zijn

  Waar begin ik? Er zijn heel veel dingen die in deze categorie vallen. Denk aan discriminerende opmerkingen, vloeken, ongepaste afbeeldingen en hatelijke grappen. Ook al bedoel je zo’n opmerking ironisch, dat interesseert de meeste mensen niet en velen zullen het ook niet begrijpen.

 5. Je vakantie aankondigen

  Criminelen gebruiken ook social media. De politie waarschuwt dat inbrekers het gebruiken om te kijken welke woningen leeg staan tijdens vakantieperiodes. Vermijd het vermelden van specifieke details over je reis en deel je vakantiefoto’s pas als je weer thuis bent.

 6. Hoe gezond je bent

  Als je nu in een dieet- of sportfase zit, plaats daar dan niet dagelijks talloze updates over. Je vrienden zijn niet je personal trainer of diëtist. Alleen foto’s van gezonde maaltijden zorgt ervoor dat je vrienden zich slecht voelen over zichzelf. En het maakt ze ook echt niet uit als je een keer een sportsessie schrapt of 10 extra squats hebt gedaan.

 7. Gevoelige of persoonlijke informatie

  Persoonlijke of gevoelige zaken kun je het beste face-to-face delen. Heeft een goede vriendin je net verteld dat ze zwanger is, zet het dan niet op Facebook. Want misschien wil ze het nog graag zelf aan anderen vertellen. Deel ook geen financiële informatie zoals het nummer van je bankrekening of credit card. Dit lijkt heel voor de hand liggend, maar je zult versteld staan hoeveel mensen dit doen.

 8. Alles wat je niet voor altijd online wilt hebben

  Als je iets plaatst op sociale media, moet je ervan uitgaan dat het permanent is. Natuurlijk kun je dingen verwijderen, maar als er bijvoorbeeld een screenshot van wordt gemaakt gaat dat niet lukken. Denk dan ook voordat je die gekke foto plaats of je die voor altijd online wilt hebben. Als het antwoord nee is, klink dan niet op de post knop.

 9. Informatie over anderen

  Betrek mensen niet de hele tijd in je post, tenzij je er zeker van bent dat ze daarop zitten te wachten. Het wordt je namelijk niet altijd in dank afgenomen. Zelfs een grapje dat onschuldig lijkt kan verkeerd vallen en gezien worden als digitaal pesten.

 10. Dingen die niet het delen waard zijn

  Het is helemaal niet interessant om te weten wat voor weer het is of dat jij je verveelt. Niemand zit te wachten op saaie mededelingen omdat jij graag 100 tweets per dag wilt. Ook small talk kun je beter achterwegen laten. Gebruik hiervoor een privé bericht of appje.

Foto: StockSnap

Bron: www.vrouwblog.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »