Rammelaars

Een rammelaar is ideaal speelgoed voor baby's vanaf ongeveer 3 maanden. Rammelaars zijn meestal een van de eerste speeltjes die een baby kan vasthouden, daarnaast beweegt en rammelt het zo leuk. Een rammelaar is een motiverende vorm van speelgoed voor de grove motoriek van de baby: een rammelaar is heel interessant om naar te kijken (zicht), de rammelaar vastpakken en voelen (tastzin) en daarnaast het grijpen en heen en weer schudden (gehoor).

Rammelaars worden overal in de wereld gebruikt sinds de prehistorie, wel zijn de materialen veranderd. Vroeger waren ze vooral van aardewerk, tussen de 12e en 14e eeuw kwamen de eerste rammelaars van keramiek, sinds de 15e eeuw waren er ook metalen rammelaars en sinds de 16e eeuw van been en hout, deze hadden soms ook een bijtfunctie. Rond de 19e eeuw kwamen er meer verschillende vormen van rammelaars en vanaf de 20e eeuw waren ze van plastic.
Vanaf de 16e eeuw werden rammelaars als middel voor bescherming tegen ziekten en ongeluk gezien, de belletjes waren er om boze geesten af te schrikken. Rond de 19e eeuw werden de magische krachten van de rammelaar steeds minder geloofd.

Baby rammelaars makkelijk online bestellen
Ben je op zoek naar leuke rammelaars voor baby's? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij hebben constant leuke, originele babyspullen van verschillende leveranciers.
Groot assortiment bij Het Allegaartje
Verschillende babyproducten van leveranciers zoals: Happy Horse, Anna Club Plush, WWF, Russ Berry, Living Nature en Hermann Teddy bestel je makkelijk en snel via onze webshop. Als je je baby spulletjes voor 15.00 uur bestelt, sturen wij het vandaag nog op. Daarnaast betaal je slechts €6,50 verzendkosten voor bestellingen onder de €75,00. Voor bestellingen boven de €75,00 betaal je geen verzendkosten. Ook belangrijk: bij ons kun je veilig en snel online met verschillende manieren betalen.
Vragen over de baby producten?
Wil je meer informatie? Of heb je vragen over Het Allegaartje? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Je kan ons bereiken op [email protected]. Daarnaast kan je ons ook bereiken via onze social media kanalen (Instagram of Facebook) . Wij helpen je graag verder bij uw bestelling of het maken van de juiste keuze.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »