17 dingen om te vermijden als je gelukkig wil zijn

17 dingen om te vermijden als je gelukkig wil zijn

We willen allemaal gelukkig zijn. Toch is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Om dit voor elkaar te krijgen staan hieronder dingen die je moet vermijden als je echt gelukkig wil worden.

BRON; www.vrouwblog.nl

 

 

We praten dikwijls over hoe graag we gelukkig willen zijn, maar ondanks dat blijven we dezelfde slechte gewoontes herhalen. Echt gelukkig worden is niet een proces dat uit één simpele stap bestaat. Hiervoor moet je echt je levensstijl aanpassen en alles dat voor negativiteit zorgt verbannen. Dus lees de volgende punten die je moet vermijden en maak jezelf vandaag nog gelukkiger in het leven!

 1. Altijd maar ja zeggen

  Als je gewend bent om altijd ja te zeggen, valt het niet mee om nee te gaan zeggen. Toch is het één van de krachtigste dingen die je in het leven kunt leren. Onthoud dat geen zin hebben al reden genoeg is om iets niet te doen. Je hebt immers niet alle tijd van de wereld. Besteed het dan ook aan dingen die je leuk vindt.

 2. In het verleden leven

  Het verleden is echt voorbij! Er is niets anders dat je kunt doen dan het accepteren voor wat het was en verder gaan met leven. Uiteraard leert het je wijze lessen voor de toekomst, maar het is niet noodzakelijk om er eindeloos bij stil te staan. Hoe eerder je vrede hebt met je verleden, hoe beter je leven nu wordt.

 3. Altijd haast hebben

  Voortdurend haast hebben omdat je te veel wilt doen, is heel slecht voor je. Het maakt je gespannen en prikkelbaar. Ook zorgt de stress ervoor dat je niet meer kunt genieten van alle mooie dingen om je heen.

 4. Over anderen oordelen

  Waarom moet je over iemand anders oordelen. Je weet niet wat die persoon meemaakt of heeft meegemaakt. Er is geen reden om iemand te meten aan een standaard die jij in je hoofd hebt gecreëerd.

 5. Jezelf met anderen vergelijken

  Je bent niet iemand anders en hoe hard je ook je best doet, je zult nooit iemand anders zijn. Het klinkt misschien heel cliché, maar je kunt alleen beter zijn dan de persoon die je gister was. Je hindert enkel je eigen vooruitgaan als je gefixeerd blijft op de voortgang van een ander.

 6. Onrealistische verwachtingen hebben

  Een te hoge verwachting is de basis van een teleurstelling. Het is gedoemd om te mislukken als je te veel druk op een situatie of persoon legt. Dingen gaan zelden zoals je had gedacht, waardoor ervaringen vaak kunnen teleurstellen.

 7. Jezelf isoleren

  Alleen tijd doorbrengen kan heel fijn zijn, maar dat is totaal iets anders dan geïsoleerd leven. Gelukkige mensen omringen zich graag met anderen zodat ze kunnen leren van hun ervaringen. Daarnaast zijn de meeste dingen ook gewoon veel leuker als je ze samen doet.

 8. Bemoei je niet met drama

  Vergeet alle drama van anderen en focus op jezelf en je eigen gezin. Bemoei je niet met dingen die niet relevant zijn voor jou. Gebruik al die energie liever voor het verbeteren van je eigen leven.

 9. Pessimistisch zijn

  Altijd het glas half leeg zien, is geen fijne manier om door het leven te gaan. Door te focussen op alle negatieve dingen, ben je aan het negeren hoe gelukkig je bent in andere aspecten. Kortom, houd op met klagen over wat er ontbreekt en wees dankbaar voor wat je al hebt.

 10. Over je heen laten lopen

  Laat nooit iemand over je heen lopen. Het maakt niet uit of het gaat om je relatie, je carrière of vriendschappen. Van genoegen nemen met het allerminste word je vaak ongelukkig en je verdient echt veel beter!

 11. Stop met piekeren

  Houd op met je constant zorgen maken over van alles en nog wat. Van piekeren wordt je echt niet gelukkig. Het veroorzaakt een hoop stress en zorgt ervoor dat je ook nog eens de mooie momenten mist.

 12. Jezelf overladen met kritiek

  Zelfreflectie is goed, maar je kunt ook doorslaan en jezelf constant bekritiseren. Heel de tijd muggenziften over zinloze details is geen goede manier om jezelf aan te moedigen om beter te worden. Denk positief en focus op je verbeterpunten.

 13. Luisteren naar wat anderen vinden

  Alleen omdat de massa gelooft dat iets goed of waar is, betekent niet dat het ook zo is. Veel mensen hebben immers niet de moed om hun eigen mening te uiten. Daarom luisteren en volgen ze simpelweg anderen, ongeacht of ze het met hen eens zijn.

 14. Houd op met roddelen

  Er is absoluut geen enkele reden om te roddelen. Want waarom zou jij je druk maken over wat een ander doet als het absoluut niets met jou te maken heeft? Dit leidt je alleen maar af en zorgt ervoor dat je niet gefocust bent op je eigen behoeften.

 15. Te veel hooi op je vork nemen

  Bij het leven draait het om balans. Als je jezelf begraaft onder te veel taken, zie je door de bomen het bos niet meer. Leren om prioriteiten te stellen is een vaardigheid die je gelukkiger zal maken in het leven. Stress is namelijk de snelste manier om te vergeten wat echt belangrijk is.

 16. Terugvallen in slechte gewoontes

  Dingen doen die niet goed voor je zijn kunnen leuk zijn, maar achteraf heb je vaak spijt. Teveel eten, alcohol, sigaretten en noem het maar op kunnen heel verleidelijk zijn. Toch zijn mensen die zich continu laten verleiden niet gelukkig. Kortom, genieten met maten is belangrijk.

 17. Fouten blijven verwijten

  Fouten zijn menselijk! Stop dan ook met jezelf onnodig verwijten maken als je een fout hebt gemaakt. In plaats van jezelf je fout inpeperen, kun je ook leren van de situatie en het zien als een gloednieuwe kans voor de volgende keer.

Foto: Melhem Rizk


Bron: www.vrouwblog.nl

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »